15 Nisan 2017 Cumartesi

KAYISI (ÇEKİRDEĞİ ) YAĞI VE ETKİLERİ






Herkese merhabalar... Son zamanlarda en çok cevapladığım kayısı yağını ne için kullanıyorsun sorusuna kalıcı ve net bir cevap olması adına bu yazıyı hazırlıyorum sizlere. Umarım sorularınızı yeteri kadar cevaplamış olurum... 
Kayısı yağı ile instagram ve snapchatten takip ettiğim @blogebrug Ebru sayesinde oldu. Onun kayısı yağını kullandığını görünce ben de denemek istedim. Aslında çok daha öncesinde kullandığım karışımlarda vardı hep ama tek kullanmamıştım. Ailem özellikle babam doğal yağlardan faydalanmayı çok sever her çeşit yağımız en organiğinden mevcuttur ☺☺ Hemen gidip dolabı kurcaladım tabi bir baktımm evde kayısı çekirdeği yağı var annem demez mi baban cildine ve ellerine kullanıyor diye. Ebru dan önce anne baba sözü dinleseymişim keşke ☺ şaka bir yana ben 7 sene Ankara da yaşayınca evden uzak kaldım biraz haliyle... 
Lafı fazla uzatmadan gelelim fasulyenin.. şey pardon kayısı yağının Tırnak için faydalarına ☺ (soru cevap şeklinde açıklayacağım) 

NEDEN KAYISI - KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI?

İçeriğinde A, D, K, E vitaminleri bulunur. 
 Tırnak için bizim ihtiyacımız olan en önemli şey E vitamini... Tırnak bakım yağı hazırlarken 
E vitamini içermesine dikkat edin lütfen. Kayısı yağı da kayısı çekirdeği yağı da bu ihtiyacımızı sağlıyor.

KAYISI YAĞI NE İŞE YARIYOR?

Tırnaklarımız neme ihtiyacı arttığında bize kuruyarak, kırılıp, soyularak bize küçük uyarılar veriyor aslında bizim bu sinyalleri alıp tırnağımızın ihtiyacını karşılamamız lazım ki tırnaklarımız sağlıklı bir şekilde uzayabilsin. 
Kayısı yağını düzenli kullanmak tırnağımıza ihtiyacı olan nemi sağlıyor. Nem ihtiyacı karşılanan tırnaklarımızın esnekliği artıyor. Sağlıklı ve parlak bir görünüme kavuşuyor. Kırılıp soyulmayan tırnaklar da hem daha hızlı hem de daha sağlam bir şekilde uzuyor.Burada özellikle belirtmeliyim ki kullanmayı bırakırsanız tırnaklarınız nemini kaybetmeye başlayınca soyulmalar kırılmalar yeniden başlayacaktır. Lütfen ürünlerden mucizeler beklemeyelim. En önemli nokta bütün bu bakımları alışkanlık haline getirip düzenli kullanmak. 

KAYISI YAĞINI NASIL MUHAFAZA EDİYORUM?
Ben kayısı çekirdeği yağımı boş temiz bir oje şişesine koyarak kullanıyorum. eski bitmiş bir ojenizin şişesini içine aseton koyup temizleyerek siz de yağlarınız için kullanabilirsiniz veya yağ şişesinin içine kulak çöpü batırarak kullanabilirsiniz. Bozulmaya başlayan kayısı yağının rengi açılacak ve kokusu ağırlaşacaktır. 

KAYISI YAĞINI KAÇ GÜNDE BİR SÜRMELİYİM?

Tırnaklarımın o anki durumlarına göre kullanım sıklığım değişiklik gösterse de her gün sürmeye özen gösteriyorum. Yağlı hisse karşı hassasiyetiniz varsa en kötü ihtimalle yatmadan önce sürüp sabaha kadar bekletseniz tırnaklarınızdaki farkı göreceksiniz zaten. Fakat birkaç günde bir sürmenizin bence bir faydası olmayacaktır bu şekilde kullanıp da sonuç alamadığınızı düşünmeyin. Çok az bir miktarı bile yeterli oluyor azar azar tırnak etlerinize sürüp tırnak etlerine masaj yaparak yedirirseniz en fazla 10-15 dk yağlı kalacaklar çok fazla bir şey kaybettirmez size ❤ VE lütfen ne zaman yıkayayım diye sormayın. yıkamanıza gerek yok bırakın tırnaklarımız çekebildiği kadar çeksin onu. Zaten gün içinde defalarca suyla temas ederek tırnaklarımızı yıpratıyoruz bu kadarını hakediyorlar.

ÖNCE KALYONU MU SÜREYİM YAĞI MI? 
OJELİYKEN SÜRSEM OLUR MU?

Tırnaklarımız yağlıyken sürdüğümüz ojeler veya cila yapılı bakım ürünleri tutmaz. Tırnak yüzeyinin temiz ve kuru olması önemlidir, Bu nedenle önce Kalyon Tırnak güçlendiricimizi sürüyoruz kuruduktan sonra yağımızı tırnak diplerimize sürerek tırnak etlerimizi ovarak yediriyoruz. Aynısı ojeli tırnaklarımız için de geçerli. Ojemiz kuru olduğu sürece ojeliyken sürmemizde bir sakınca yok tırnak diplerinden gerekli olan kısmı çekecektir tırnaklarımız.


NEREDEN ALABİLİRİM ?FİYATI NASIL?









Kayısı yağını A101 lerde 3,95 fiyata , Gratislerde 8.90 a bulabilirsiniz. Ben kullandığım markayı yan tarafa ekliyorumm. O da 10 lira civarı. Aktarlardan internet sitelerinden de temin edebilirsiniz.







UMARIM FAYDALI OLMUŞTUR BAŞKA YAZILARDA GÖRÜŞMEK ÜZERE ❤


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder